Lichtjesavond 18 november 2018
Geplaatst op

Lichtjesavond 18 november 2018

Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Lichtjesavond op zondag 18 november 2018.

Werkgroep Allerzielen organiseert traditiegetrouw allerlei activiteiten om de herinneringen aan onze overleden dierbaren levend te houden.  Op zondag 18 november wordt er in Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden gelegen op begraafplaats Zegestede een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.

“Dankzij het gebruik van hedendaagse rituelen, symbolen en kunstvormen krijgt Allerzielen een steeds persoonlijkere invulling. Met deze Lichtjesavond geven wij gehoor aan de groeiende behoefte om in een vertrouwelijke sfeer het gemis van een dierbare te delen. En om met elkaar stil te staan bij het verdriet, maar ook bij het leven”, legt de werkgroep uit.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst is er muziek, een persoonlijk verhaal en worden er gedichten voorgedragen. Een extra dimensie aan dit samenzijn wordt gegeven door De Cantores van O.L. Vrouw, o.l.v. Joseph Dekkers, die op verzoek de voornaam van overleden dierbaren zingen, een indrukwekkende ervaring die de nabestaanden vaak diep in het hart raakt.  Aansluitend krijgt men een graflichtje uitgereikt en kan het graf van de overledene op eigen gelegenheid worden bezocht. Na afloop van de herdenkingsbijeenkomst krijgen de deelnemers een troostvolle kop koffie, thee of warme chocomel aangeboden. De begraafplaats is op deze avond gedeeltelijk verlicht door fakkels.

De Lichtjesavond vindt plaats op zondag 18 november om 17.30 uur bij Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Begraafplaats Zegestede, Rucphensebaan 95 in Roosendaal.

Programma
17.30 uur: herdenkingsbijeenkomst
18.15 uur: namen zingen op het herdenkingsplein
18.15 uur: koffie/thee/warme chocomel
18.15 -19.30 uur: op eigen gelegenheid over een deels verlichte begraafplaats uw dierbare (n) bezoeken.

Indien u wilt dat de naam van uw overleden dierbare (n) gezongen/voorgedragen wordt (en), dient u dit vóór 16 november door te geven via email: secretariaat@scbzz.nl.