Bij de borrel streekgenoten

SCB Zoom- en Zegestede biedt nabestaanden alle ruimte en tijd om rustig afscheid te nemen
Geplaatst op

SCB Zoom- en Zegestede biedt nabestaanden alle ruimte en tijd om rustig afscheid te nemen

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM – In de afgelopen jaren is er meer en meer aandacht gekomen voor persoonlijke wensen rondom uitvaarten, wat SCB Zoom- en Zegestede van harte toejuicht én faciliteert. Hoe goed ze hierin slagen, blijkt wel uit de bijzonder hoge score van een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek onder haar gasten. “Daar zijn we dan ook heel trots op”, zegt Patrick van den Berg, operationeel manager. “Wat wel opvalt is dat nog niet iedereen op de hoogte is van de ruime tijd die men bij ons kan reserveren voor een afscheidsplechtigheid. Daar geven we graag meer duidelijkheid over.”

“Toen ik hier dertien jaar geleden kwam werken, bedroeg de basistijd van een afscheidsdienst slechts een half uur”, geeft Patrick van den Berg te kennen. “Tegenwoordig duurt een afscheidsplechtigheid, al naar gelang de wensen van de naaste familie, al snel drie tot vier uur. Dat is inclusief de condoleance in de ontmoetingsruimte nadien. Vooral wanneer er veel gasten komen en/of er veel sprekers zijn, is het belangrijk daar voldoende tijd voor te nemen”, legt Patrick uit. “Dat schept namelijk rust. Het laatste fysieke afscheid kan nooit meer overgedaan worden, dus alles moet kloppen. Tijdsdruk is dan funest. Dat die extra tijd veel duurder zou zijn, is overigens een misvatting. Het prijsverschil met de basistijd is kleiner dan men denkt, de beleving daartegenover vele malen groter.”

Bespreek uw wensen
“Bespreek deze wensen daarom duidelijk met de uitvaartverzorger”, tipt Patrick. “Die wensen én het verwachte aantal gasten krijgen wij vervolgens door, zodat wij onze voorbereidingen kunnen treffen. Mocht het echter anders lopen, kunnen wij razendsnel schakelen, zodat alles alsnog soepel verloopt. Bij minder of juist meer gasten maken we de ruimte geschikt voor het aanwezige gezelschap. De vrees om een extra rekening te krijgen omdat de gasten langer in de ontmoetingsruimte zijn gebleven dan de gereserveerde tijd, is ongegrond. Onze gasten staan bij alles wat we doen voorop en ook dit rekenen we onder onze service richting de naaste familie en de gasten.”

Napraten en borrelen
“Nog een service die we bieden: bij een dienst van minimaal anderhalf uur die vanaf 16.00 uur plaatsvindt, krijgt men daarna onbeperkt de tijd in de ontmoetingsruimtes. In Roosendaal heeft deze ruimte pas nog een spectaculaire metamorfose ondergaan, waar iedereen vol lof over is. Zo blijven we onze dienstverlening ontwikkelen om onze gasten nog meer privacy en tijd te gunnen. Daarop is ook het concept van Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden gestoeld. Dit prachtige gebouw, geschikt voor gezelschappen tot 80 personen, kan alleen per dagdeel worden besproken. Gedurende een ochtend, middag of avond staat het complete pand met al haar faciliteiten ter beschikking van de naaste familie en de gasten die in een intieme setting en zonder enige tijdsdruk afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Kortom: SCB Zoom- en Zegestede biedt alle tijd, rust en ruimte voor een mooi en waardig afscheid.”