Nominatie Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden voor prestigieuze Herengracht Industrie Prijs 2018
Geplaatst op

Nominatie Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden voor prestigieuze Herengracht Industrie Prijs 2018.

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Rucphensebaan 95 te Roosendaal is genomineerd voor de prestigieuze Herengracht Industrie Prijs 2018. De Herengracht Industrie Prijs (H.I.P.) is een tweejaarlijkse award die door de industrie wordt uitgereikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd interieurproject.
Van de 239 ingezonden projecten zijn er 5 projecten genomineerd waaronder Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden op Begraafplaats Zegestede in Roosendaal.

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden is in 2017 grondig gerenoveerd en verbouwd waarbij de architect mevrouw I. Annokkee van Pole Productions is gevraagd om in de architectuur het afscheid nemen centraal te stellen. De bezoekers worden door de architectuur en het interieur als het ware begeleid in het afscheid nemen van een dierbare.

DE BEOORDELINGSCRITERIA
Voor deze editie van de Herengracht Industrie Prijs gaat de jury in het bijzonder letten op de relatie tussen gebouw en interieur; dit levert meer op dan de som der delen. Exterieur en interieur zijn in harmonie en vormen bij voorkeur een Gesamtkunstwerk. Het thema ‘Loyaliteit aan kwaliteit’ staat centraal bij de beoordeling van de H.I.P. 2018.

De vijf genomineerde zijn: Museum Voorlinden in Wassenaar, Ontvangstpaviljoen Steenfabriek Vogelensangh in Deest, Matryoshka House in Rotterdam, het Blaak House in Rotterdam en natuurlijk Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden in Roosendaal. Op 14 juni 2018 wordt er bekend wie de winnaar is van deze prestigieuze prijs.

Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden is sinds juli 2017 in gebruik als locatie waar mensen terecht kunnen voor een persoonlijk en intieme afscheidsplechtigheid die geheel naar eigen wensen ingevuld kan worden. De gasten ervaren de locatie als sereen, troostvol en warm. De locatie is per dagdeel bespreekbaar van woensdag tot en met zaterdag en óók ’s avonds.
Op donderdag 14 juni 2018 is bekend geworden dat de Herengracht Industrie Prijs 2018 is gegaan naar Ontvangstpaviljoen Steenfabriek Vogelensangh in Deest.

SCB Zoom- en Zegestede is er trots op dat Afscheidslocatie De Vier Jaargetijden van de 239 inzendingen in de top 5 is terecht gekomen.

Zie ook: http://herengrachtindustrieprijs.nl/hip2018/aula-begraafplaats-zoom-en-zegestede/