Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Allerzielen 2017
Geplaatst op

Stilstaan bij overleden dierbaren tijdens Allerzielen 2017

BERGEN OP ZOOM – Ook dit najaar organiseert de werkgroep Allerzielen traditiegetrouw allerlei activiteiten om de herinneringen aan onze overleden dierbaren levend te houden. Op zondag 29 oktober staat een deel van het terrein van het crematorium en de begraafplaats aan de Mastendreef vanaf 17.30 uur in het teken van deze herdenking. “Het gezamenlijk stilstaan bij het gemis van onze naasten, heeft een bijzonder helende werking”, is de ervaring van de werkgroep Allerzielen.

“Dankzij het gebruik van hedendaagse rituelen en symbolen krijgt Allerzielen een steeds persoonlijker karakter. De beleving wordt versterkt door intieme muziek en passende kunstuitingen die zowel tijdens de herdenkingsbijeenkomst als de daarop aansluitende belevingsroute worden ingezet. Op deze sfeervol verlichte ontmoetingsplaats is overigens iedereen welkom, ongeacht achtergrond of religie”, benadrukt de werkgroep.

“In een respectvol samenzijn krijgen alle deelnemers de ruimte om op eigen wijze uiting te geven aan hun gemis. Zo kan er onder andere een foto of tekst in de Lichttunnel gehangen worden. Memorabele momenten kunnen gekoesterd worden in de zogenaamde Luizterverhalen en het labyrint als symbool van ieders levenspad kan bewandeld worden.

Na afloop krijgt iedereen een troostvolle kop koffie, thee of soep aangeboden, waarbij er gelegenheid is tot gesprek, maar er ook in stilte gemijmerd kan worden.”

Locatie Allerzielen 2017: Crematorium Zoomstede, Mastendreef 5, Bergen op Zoom. Denk aan een foto of persoonlijke boodschap indien u die in de lichttunnel wilt hangen. Kijk voor meer informatie op: www.zoomenzegestede.nl of bel naar 0164-745424.

De Lichtjesavond, een variant op deze herdenkingsbijeenkomst, wordt op 19 november om 17.30 uur in Roosendaal gehouden bij afscheidslocatie De Vier Jaargetijden, Begraafplaats Zegestede, Rucphensebaan 95 in Roosendaal. Ook daarvoor bent u van harte uitgenodigd.